Η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου, με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις στα Μουσεία αρμοδιότητάς τους:

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που αυτήν την περίοδο φιλοξενεί την περιοδική έκθεση 50 χρόνια + 2 Μουσεία Astérix , θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 19:00 ως 23:00. Στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η δράση Μνήμες Γαλατικών Γεύσεων: η ερευνήτρια της διατροφής, αρχαιολόγος κ. Μαριάννα Καβρουλάκη δημιουργεί εδέσματα εμπνευσμένα από τα τραπέζια της Ρωμαϊκής Γαλατίας, που θα παρουσιαστούν στο κοινό μετά από σχετική ομιλία..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Χορηγοί: Ι.Λ.Α.Ε.Κ., Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, Μύλοι Κρήτης, Κτήμα Βαβουράκη, Οινοποιείο Πνευματικάκη, Τζινευράκης-Κατεψυγμένα Α.Ε., Μπαχαρικά CARAVEL, Ξαθέρια, Ξυλόφουρνος Αφές Δρανδάκη, ΕΤΑΝΑΠ, Κεραμικά Φλακάτορας, Σχολή Hotelier, Σιδηρικά Μαριάντα Παπαδάκη, Βιβλιοχαρτοπωλείο Κύβος.

Βυζαντινή Συλλογή Χανίων

Η Βυζαντινή Συλλογή Χανίων θα είναι ανοιχτή και το βράδυ, από 20:00 ως 24:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 19:00 ως 22:00 και θα προσφερθεί ξενάγηση για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 21:00 ως 24:00, με ξεναγήσεις για το κοινό στις 21:00 και 22:00. Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων, φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αφηγηθούν ιστορίες με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό τόσο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των Μουσείων όσο και κατά τη διάρκεια των βραδινών εκδηλώσεων.