Η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου, με ξεναγήσεις και εκδηλώσεις στα Μουσεία αρμοδιότητάς τους:

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που αυτήν την περίοδο φιλοξενεί την περιοδική έκθεση 50 χρόνια + 2 Μουσεία Astérix , θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 19:00 ως 23:00. Στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η δράση Μνήμες Γαλατικών Γεύσεων: η ερευνήτρια της διατροφής, αρχαιολόγος κ. Μαριάννα Καβρουλάκη δημιουργεί εδέσματα εμπνευσμένα από τα τραπέζια της Ρωμαϊκής Γαλατίας, που θα παρουσιαστούν στο κοινό μετά από σχετική ομιλία..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Χορηγοί: Ι.Λ.Α.Ε.Κ., Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, Μύλοι Κρήτης, Κτήμα Βαβουράκη, Οινοποιείο Πνευματικάκη, Τζινευράκης-Κατεψυγμένα Α.Ε., Μπαχαρικά CARAVEL, Ξαθέρια, Ξυλόφουρνος Αφές Δρανδάκη, ΕΤΑΝΑΠ, Κεραμικά Φλακάτορας, Σχολή Hotelier, Σιδηρικά Μαριάντα Παπαδάκη, Βιβλιοχαρτοπωλείο Κύβος.

Βυζαντινή Συλλογή Χανίων

Η Βυζαντινή Συλλογή Χανίων θα είναι ανοιχτή και το βράδυ, από 20:00 ως 24:00.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 19:00 ως 22:00 και θα προσφερθεί ξενάγηση για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου θα είναι ανοιχτό και το βράδυ, από 21:00 ως 24:00, με ξεναγήσεις για το κοινό στις 21:00 και 22:00. Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων, φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αφηγηθούν ιστορίες με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό τόσο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των Μουσείων όσο και κατά τη διάρκεια των βραδινών εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook