Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στη βάση της Σούδας την Κυριακή 19/5.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Καλούμε κάθε συνταξιούχο που μαζί με την καθημερινή μάχη για τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί η με οποιοδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας.

Η καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Την ίδια ώρα που γίνονται τρομερές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά στο χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν να επιβιώσουν, μόνο η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων ανέρχεται σε 3.000 αξιωματικούς και στρατευμένους, οι οποίες στοιχίζουν 1.000.000€ την ημέρα στη χώρα μας.

Διεκδικούμε:

• Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.

• Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε \”συμβατική υποχρέωση\” και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.

• Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

• Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

• Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από αυτούς τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ

Καλούμε τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης την Κυριακή 19/5 στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας με προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στην πλατεία αγοράς.

Η αναχώρηση θα γίνει 08:30 το πρωί της Κυριακής από το άγαλμα του Βενιζέλου. Συμμετοχές δηλώνονται στα γραφεία του σωματείου μας κάθε πρωί 10-12πμ.

Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook