Για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ κατηγορούνται τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Άνδρες του Σώματος, πριν από μια εβδομάδα κατέβηκαν στα Χανιά, έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους σε σπίτια τεσσάρων υπόπτων για το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας αλλά έφυγαν άπρακτοι, γιατί ο βασικός ύποπτος έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο ύποπτος που αναζητείται στα Χανιά καταζητούνταν και με ένταλμα σύλληψης από τον 27ο ανακριτή Αθηνών για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής έρευνας που διεξάγεται παγκόσμια εδώ και δύο μήνες και όπως προέκυψε κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κάνοντας ανταλλαγή αρχείων με άλλους παιδόφιλους σε διάφορες χώρες.

Συνολικά κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, τέσσερις φορητοί υπολογιστές που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των κατασχεμένων δίσκων ανέρχεται στα 3.000 γιγαμπάιντ.

Τα κατασχεθέντα εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook