Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, καλεί όλες τις γυναίκες και τις οικογένειές τους να συμμετέχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 19 Μαΐου, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών

\”Να βροντοφωνάξουμε το δικό μας όχι στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Συρίας.

Καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας. Η καραμέλα «περί χρήσης χημικών όπλων από τη Συρία» έλιωσε. Αμφισβητείται ακόμα και από τους δικούς τους μηχανισμούς. Άλλωστε, γνωστή η τακτική των ψεύτικων στοιχείων για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, είτε με στρατιωτικές επιχειρήσεις, βομβαρδισμούς είτε με την ενίσχυση με στρατιωτικό εξοπλισμό των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών».

Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που στο όνομα των δεσμεύσεών της από ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρέχει όλες τις διευκολύνσεις για τις επεμβάσεις.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τη διεκδίκηση και εξασφάλιση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής περιοχής της Μεσογείου.

Είμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες της Συρίας και τις οικογένειές τους. Οι εξελίξεις στη χώρα τους είναι υπόθεση δική τους. Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του χωρίς «σωτήρες».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook