«Καθαρό περιβάλλον» είναι το μήνυμα που έστειλαν στους συμπολίτες τους οι Πρόσκοποι & οι Οδηγοί Χανίων το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαϊου.

92 παιδιά και νέοι, μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Χανίων, σε συγκεντρώθηκαν στους Αγίους Αποστόλους, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”στόχος της πρώτης αυτής κοινής δράσης δεν ήταν μόνο το παιχνίδι στη φύση, αλλά κυρίως ο εθελοντικός καθαρισμός των πάρκων της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, ο οποίος οργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και το ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Παράλληλα με τον καθαρισμό του χώρου, μέλη των Προσκόπων και των Οδηγών κατασκεύασαν και πρωτότυπους κάδους απορριμμάτων από ελαστικά αυτοκινήτων βαμμένα σε ζωντανά χρώματα, δείχνοντας έτσι ότι η ανακύκλωση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Από την δράση αυτή συγκεντρώθηκαν 47 σακούλες σκουπιδιών γίγας με ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία παραδόθηκαν στην Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής το Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη Μανώλη. Ο Δήμαρχος, αφού συζήτησε με τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για την κοινωνική αυτή προσφορά τους και τόνισε τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας πράξης για τους Αγίους Αποστόλους, το φυσικό αυτό πνεύμονα της πόλης μας που ανήκει πλέον επίσημα σε όλους τους Χανιώτες.

Τονίστηκε στον Δήμαρχο για μία ακόμη φορά η ανάγκη στέγασης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Χανίων (μοναδικό της Πόλης μας).

Σαν εθελοντική κίνηση Νέων που κλείνει 100 χρόνια δραστηριοτήτων στα Χανιά, συνεχίζει το έργο της μέσα από αντίξοες οικονομικές καταστάσεις και χρειάζεται την συμβολή του Δημάρχου για την εύρεση χώρου που να στεγάσει το σύστημα και να φύγει από το ενοίκιο δίνοντας έτσι την δυνατότητα για ακόμα περισσότερη και ουσιαστικότερη προσφορά στα παιδιά, τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook