Την αντίδρασή του εκφράζει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του νομού Ηρακλείου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει τα εξής:

Με διαδικασίες express το ελληνικό κράτος προχωρά στο άνοιγμα των επαγγελμάτων με στόχο, όπως διατείνεται, την τόνωση της απασχόλησης και τη μείωση των τιμών.

Μεταξύ των 20 επαγγελμάτων που «ανοίγουν» είναι κι αυτό των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Το Υπουργείο Παιδείας ψεύδεται όταν μας χαρακτηρίζει «κλειστό» επάγγελμα, ακριβώς επειδή Κέντρο Ξένων Γλωσσών μπορεί να ιδρύσει οποιοσδήποτε ακόμη κι αν δεν έχει ο ίδιος τα τυπικά προσόντα (άδεια διδασκαλίας) με μόνη υποχρέωση να ορίσει έναν υπεύθυνο σπουδών, ο οποίος τα διαθέτει.

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες (ειδικά τα franchising), οι οποίοι διατηρούν ΚΞΓ με τον τρόπο αυτό.

Πού εντοπίζεται λοιπόν το «κλειστό» του επαγγέλματος; Ας πουν την αλήθεια. Πως θα ανοίξουν ένα «ορθάνοιχτο» επάγγελμα;

Ας επανεξετάσει λοιπόν το Υπουργείο τα περί συστέγασης και συλλειτουργίας, τα περί κοινής ονομασίας κι όλα τα υπόλοιπα πονηρά που κατά καιρούς κι ειδικά το τελευταίο διάστημα «μαγειρεύει», αιφνιδιάζοντάς μας πάντα κι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.

Λυπούμαστε που για άλλη μια φορά το Υπουργείο μας αιφνιδίασε και επιβεβαίωσε την ακατανόητη προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και την επιλεκτική του προτίμηση διαλόγου και συνεννόησης μόνο με λίγους, προφανώς, εκλεκτότερους από εμάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook