Κούρεμα χρέους, πάγωμα στην καταβολή δόσεων και περίοδο χάριτος 4 ετών αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων για μια νηπιαγωγό, διαζευγμένη, μητέρα ενός παιδιού.

Το χρέος της 45χρονης γυναίκας ανέρχεται σε δυο τράπεζες, στις 74.450 ευρώ. Το παιδί της έχει αυξημένα έξοδα λόγω σπουδών, η ίδια δίνει ενοίκιο για την κατοικία της και τα εισοδήματα της οφειλέτριας είναι ένας μισθός ο οποίος έχει υποστεί περικοπές.

Η γυναίκα απευθύνθηκε στην ένωση προστασίας καταναλωτών Κρήτης η οποία παρενέβη και την καθοδήγησε νομικά για να πετύχει ρύθμιση των οφειλών της.

Από περιουσιακά στοιχεία διαθέτει μια κατοικία (διαμέρισμα) 67,50 τ.μ που βρίσκεται στην Θεσ/νίκη, της οποίας η εμπορική αξία εκτιμάται στις 65.000 ευρώ.

Επίσης έχει την υψηλή κυριότητα ενός διαμερίσματος στην Θεσ/νίκη 60 τ.μ του οποίου η επικαρπία ανήκει στην μητέρα της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό το διαμέρισμα , δεν κρίνεται πρόσφορο για ρευστοποίηση καθώς η δανειολήπτρια δεν έχει πλήρη κυριότητα. Επίσης διέθεται και ένα Ι.Χ το οποίο εκποιήθηκε για αντιμετώπιση τρεχουσών βιοτικών αναγκών.

Το ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε \”κούρεμα\” του χρέους κατά 19.202 Ευρώ, επίσης, στην παρούσα φάση η δανειολήπτρια να καταβάλει μηδενικές καταβολές μέχρι την επανεξέταση μετά από ένα εξάμηνο, τυχόν βελτίωσης της οικονομικής της κατάστασης, ενώ εξαίρεσαι το διαμέρισμά της από εκποίηση.

Επιπλέον αποφάσισε να της δοθεί περίοδος χάριτος 4 ετών, και όρισε 240 μηνιαίες δόσεις των 230 ευρώ, μετά την πάροδο της τετραετίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook