Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά στο φεστιβάλ Maydays (delayed). Στις 14 & 15 Ιουνίου, στο πάρκο Γεωργιάδη θα φιλοξενηθεί μια σειρά πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις – συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου ( π.χ. Πλατείες, διεθνή και τοπικά κινήματα κλπ). Σε πολιτιστικό επίπεδο το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κλπ, ενώ ονόματα όπως ο Ψαραντώνης, οι Χαΐνηδες, οι Cabaret Balkan και οι Koza Mostra έχουν περάσει από τη μουσική του σκηνή.

Σήμερα σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση, η ανεργία και η μετανάστευση της νεολαίας φτάνουν σε τρομακτικά ποσοστά, επιδιώκουμε το φετινό φεστιβάλ να αφιερωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά καθώς και να αναδείξει το ρόλο και τις δυνατότητές της στον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα! Ειδικά τώρα που είναι αναγκαία μία διέξοδος της χώρας από την καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και της Τρόικας πρέπει να επεξεργαστούμε τον ιδιαίτερο ρόλο της κοινωνίας στη δημιουργία ενός πολιτικού ρεύματος για την ανοικοδόμηση της χώρας. Η ανάταση της χώρας και η ύπαρξη μιας μετάβασης σε μία άλλη Ελλάδα είναι υπόθεση όλων μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook