Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε χτες ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, πατέρα Γεώργιο Γαλεράκη και εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων της πόλης.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε το γεγονός ότι στη χώρα μας παρατηρείται μεγάλη έλ-λειψη από φιάλες αίματος με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η εισαγωγή αίματος από το εξωτερικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας. Επί-σης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ανα-φορικά στην εθελοντική αιμοδοσία, που αποτελεί αναμφίβολα υπέρτατη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Η κα Λιονή εξήρε τις δράσεις των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και συμπλήρωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας της (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας) αλλά και της Τράπεζας αίματος των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας, υποστηρίζει το έργο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με κάθε τρόπο και τις προσπάθειές τους για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.