Αιγύπτιοι αστυνομικοί έκλεισαν την Παρασκευή τον τερματικό σταθμό της Ράφας, στη μεθόριο μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, για να διαμαρτυρηθούν για τις απαγωγές πολλών συναδέλφων τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Επτά μέλη των δυνάμεων της τάξης —τρεις αστυνομικοί και τέσσερις στρατιώτες— απήχθησαν χθες από ένοπλους άνδρες που ζητούν την απελευθέρωση μιας ομάδας κρατουμένων σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Σινά, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Οι απαχθέντες αστυνομικοί εργάζονταν στο σημείο διέλευσης της Ράφας, είπε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί που εργάζονται στο σημείο αυτό, έκλεισαν τον μεθοριακό σταθμό, τοποθετώντας συρματοπλέγματα στην είσοδο κατά μήκος της μεθορίου και έκλεισαν τις πύλες με αλυσίδες, αφήνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους να περιμένουν και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών μετά την απαγωγή των αστυνομικών και των στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά.

Η αστυνομία στη Ράφα κάλεσε τον αιγύπτιο πρόεδρο να απελευθερώσει τους συναδέλφους τους.

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας ήρθαν σε επαφή με τους απαγωγείς, μέσω μεσολαβητών, για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωσή τους, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που έχουν τη βάση τους στο βόρειο Σινά εκμεταλλεύτηκαν την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ και την διάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας του μετά την εξέγερση του 2011, για να πραγματοποιούν επιθέσεις διαμέσου των συνόρων εναντίον ισραηλινών και αιγυπτιακών στόχων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook