Ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, για το επικείμενο κλείσιμο πολλών τμημάτων παιδικών σταθμών που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 42 συμβασιούχων κατέθεσαν από κοινού στη βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση:

\”Ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία απόλυση. Κανείς να μην εκδιωχθεί από τις κοινωνικές δομές ούτε εργαζόμενος, ούτε δικαιούχος.
Κανένα παιδί να μην εκδιωχθεί από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Να μην κλείσει, σε καμία περίπτωση, κανένα τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, πολύ δε περισσότερο εκείνο για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.Ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και όλοι οι Δήμοι πρέπει να δηλώσουν ανυπακοή στις εκπορευόμενες από την τρόικα πολιτικές και να διατηρήσουν με κάθε θυσία και κάθε κόστος τις κοινωνικές δομές και τις θέσεις εργασίας σ’ αυτές.\”

\”Οι Ο.Τ.Α. πρέπει επιτέλους να παίξουν τον πραγματικό τους ρόλο ως η κοντινότερη στον πολίτη εξουσία. Το θέμα πρέπει άμεσα να απασχολήσει την Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook