Ομαλά εξελίσσεται η επαναφορά από την καταστολή του μικρού Ρώσου ασθενή την οποία επιχείρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Το επόμενο ιατρικό βήμα είναι η αποσωλήνωση του παιδιού, όμως η αγωνία κορυφώνεται καθώς το «ξύπνημα» του 12χρονου θα επιτρέψει στους ειδικούς να αποτιμήσουν το ακριβές μέγεθος της συνολικής βλάβης που έχουν υποστεί οι κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων.

Πάντως, τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν τους επιτρέπουν να είναι αισιόδοξοι καθώς τα τραύματα στο νωτιαίο μυελό ήταν βαριά και έχουν προκαλέσει  ζημιά στην κίνηση των κάτω άκρων.

Σε ιατρικό συμβούλιο που έγινε χθες στο νοσοκομείο από νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς και εντατικολόγους για την κατάσταση του μικρού ασθενή, προγραμματίστηκε, επίσης, ο μικρός Ρώσος να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα σε ορθοπαιδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι – ένα από τα 22 τραύματα που δέχθηκε στο σώμα του το άτυχο παιδί από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για βλάβη του τένοντα, που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσιοθεραπείας στο οποίο πρέπει να υποβληθεί το παιδί με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 12χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του όπως της προτάθηκε από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στην Ελλάδα έφθασε το πρωί της Πέμπτης αεροπορικώς μετά από δικό της αίτημα και ο μικρότερος γιος της, ο οποίος διαμένει μαζί της σε ξενοδοχείο στο Γουδή.