Υλικά

• 200 γρ. Πέρκα φιλέτο
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
• 140 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
• Λίγα φύλλα ρόκας
• Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 80 ml. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
• 100 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
• ½ ποτηράκι του κρασιού πετιμέζι
• 1 ½ κ.γ αγριορίγανη
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε σε 60 ml. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το πετιμέζι και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι περνάμε τα κολοκύθια να χρωματιστούν και απο τις δύο πλευρές και να μείνουν τραγανά και μόλις τα βγάλουμε τα ανακατεύουμε με το δυόσμο.

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε το ψάρι στο τηγάνι και απο τις δύο πλευρές, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τελειώνουμε στο φούρνο για 7 λεπτά.

Στήνουμε στο πιάτο ξεκινώντας απο τα κολοκύθια, στη συνέχεια το ψάρι με την σάλτσα και τέλος γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας.