Μετά τον 25χρονο Αλβανό Κλεμέντ Κάλα, που αναγνωρίστηκε από αποτυπώματά του, συμμετείχε και δεύτερος δραπέτης στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία σχεδόν ένα εκατ. ευρώ την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τον 41χρονο ομοεθνή του, Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ, ο οποίος αναγνωρίστηκε από βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Συμμετείχε, μάλιστα, και στη ληστεία του σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα, τη Μεγάλη Παρασκευή.

Όλα δείχνουν ότι οι αναζητούμενοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εξακολουθούν να δρουν μαζί, αλλά παραμένουν άφαντοι, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Ο Κάλα και ο Μουρατάι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο για συμμετοχή σε σπείρα που είχε διαπράξει εννέα ληστείες τραπεζών, με λεία δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ασφάλεια Λάρισας ανακρίνεται ο αδελφός ενός από τους τσιλιαδόρους της ληστείας, που αναγνωρίστηκε από το οπτικό υλικό, αλλά δεν έχει εντοπιστεί.

Ο αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στη Λάρισα, κρατείται με τις κατηγορίες της απειλής και της απείθειας, καθώς προσπάθησε να εμποδίσει τους άνδρες της Ασφάλειας να κάνουν έρευνα στο μαγαζί του.

Οι ληστές φαίνεται πως είχαν μελετήσει προσεκτικά το σχέδιό τους και είχαν κάνει κατόπτευση της τράπεζας, γιατί, αντί να φύγουν από την πλαϊνή είσοδο που είχαν μπει, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και πήδησαν στην παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή.

Οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ερευνούν ακόμη το κλεμμένο από την Αττική πράσινο αυτοκίνητο μάρκας Citroen Xsara, με το οποίο διέφυγαν οι ληστές μαζί με τους δύο συνεργούς τους και το εγκατέλειψαν στο χωριό Λουτρό έξω από τη Λάρισα, αφού πρώτα το πυρπόλησαν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook