Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε 40χρονος κάτοικος Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραξε συνολικό ποσό 86.000 ευρώ από τις συντάξεις της μητέρας και της θείας του που έχουν πεθάνει!

Ο 40χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Στέλιο Κιουρτζή αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, δηλώνοντας πως τη διαχείριση των χρημάτων την είχε αποκλειστικά και μόνο ο πατέρας του που απεβίωσε το 2008 χωρίς ο ίδιος να έχει τη παραμικρή ιδέα για τα χρήματα που εισέπραττε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Ειδικότερα σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση που υπεβλήθη από το ΙΚΑ Ρόδου σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον ανακριτή ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του απεβίωσε το 2001 και η θεία του το 2006.

Μετά το θάνατο της μητέρας του ο πατέρας, ο οποίος ήταν εν ζωή και καλά στην υγεία του με πλήρη πνευματική διαύγεια, ανέλαβε να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά ζητήματα.

Παράλληλα αφού δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα συνέχισε να διαμένει μόνος πλέον στο σπίτι του, ενώ ο 40χρονος βρισκόταν σε άλλη διεύθυνση με την οικογένειά του.

Ο 40χρονος είπε επίσης ότι ουδέποτε είχε κάνει «έλεγχο» στα χρήματα που κατείχε ο πατέρας του, ούτε βέβαια κάτι του προκάλεσε εντύπωση ώστε να αντιληφθεί το παραμικρό από τα όσα συνέβαιναν.

Μάλιστα ακόμη και όταν μερικές φορές του ζητούνταν να κάνει ανάληψη (μικρών χρηματικών ποσών) από τους λογαριασμούς που διέθετε καθώς μετά από πιέσεις τον είχε βάλει συνδικαιούχο, η όλη διαδικασία γινόταν μόνο με την ταυτότητα του και όχι με τα βιβλιάρια.

Όταν πέθανε η θεία του, το 2006 και τότε ο πατέρας του είπε και πάλι ότι δήλωσε το θάνατο της όμως λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και καθυστερήσεων το όλο ζήτημα καθυστέρησε για λίγους μήνες. Η όλη κατάσταση για την οποία ο 40χρονος δεν είχε τη παραμικρή ιδέα συνεχίστηκε και μέχρι το θάνατο του πατέρα του τον Σεπτέμβριο του 2008.

Τότε ξαφνικά του γνωστοποιήθηκε από το ΙΚΑ ότι υπήρχε η επίδικη οφειλή σχετικά με τη σύνταξη της μητέρας του, όχι όμως και της θείας του.

Ο 40χρονος δήλωσε στον ανακριτή πως κυριολεκτικά έπεσε από τα «σύννεφα», αφού καμία γνώση ή σχέση δεν είχε με τα όσα συνέβαιναν.

Λόγω του χαρακτήρα του, αλλά και λόγω του ότι είναι ένα άτομο με αρχές και ήθος, άμεσα έσπευσε να ρυθμίσει την οφειλή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση και συμμετοχή στη δημιουργία της καθώς δεν καρπώθηκε ούτε ένα ευρώ, αφού δεν γνώριζε καν την ύπαρξή τους.

Έτσι, όταν ενημερώθηκε από το ΙΚΑ προέβη σε ρύθμιση όλου του ποσού μετά των προσαυξήσεων, σε 36 ισόποσες δόσεις και ήδη, έχει καταβάλλει είκοσι μία (21) από αυτές, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του καλοκαιριού φέτος.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι για την οφειλή από τη σύνταξη της θείας του ενημερώθηκε στο τέλος του 2012 οπότε και παρά την αγανάκτηση και απογοήτευση που ένιωσε, αφού δεν είχε ομοίως καμία σχέση και με το θέμα αυτό, έσπευσε άμεσα και εξόφλησε μέχρι τελευταίο λεπτό του ευρώ κάθε ποσό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook