Τη Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκινούν τρία νέα τμήματα Σχολών Γονέων στο Νομό Χανίων. Το πρώτο τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στις 18:00-20:00 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό της Νέας Χώρας και θα διαρκέσει για ένα μήνα.

Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών προσχολικής έως και προεφηβικής ηλικίας.

Την ίδια μέρα ξεκινάει μία ομάδα με άτομα τρίτης ηλικίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χαλέπας και άλλη μία ομάδα εργαζομένων στο Ανουσάκειο Ίδρυμα Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου.

Στόχος και των δύο ομάδων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υλοποίηση των παραπάνω τμημάτων ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συνεργασία με την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Κουτσουράκη Αικατερίνη, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και του Ανουσάκειου Ιδρύματος και το γραφείο Παιδείας του Δήμου Χανίων.

Τα παραπάνω τμήματα συντονίζουν οι Ψυχολόγοι Σοφία Καλλιοντζή, Έλενα Αποστολοπούλου και η Κοινωνική Λειτουργός Χρυσή Πευκιανάκη.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στα Χανιά, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: [email protected]