Οι πεζοί είναι αναμφισβήτητα η πιο ευπαθής ομάδα χρηστών του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για τα τροχαία δυστυχήματα περίπου το 21% των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο στην ΕΕ είναι πεζοί, με την Ελλάδα να κατακτά μία από τις υψηλότερες θέσεις.

Η εβδομάδα 6 έως 12 Μαΐου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Παγκόσμια Εβδομάδα των Πεζών» και η Make Roads Safe Hellas στήριξε την παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, με την ευγενική συμμετοχή του Δήμου Χανίων και του σκακιστικού τμήματος του ομίλου αντισφαίρισης Χανίων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής τίμησαν με την συμβολική υπογραφή τους την προσπάθεια αυτή και έστειλαν το δικό τους μήνυμά τους για την προστασία των πεζών στους δρόμους.

Επίσης, οι μαθητές του σκακιστικού τμήματος του ομίλου αντισφαίρισης Χανίων ζήτησαν με ζωγραφιές, μηνύματα και συμβολική διάσχιση διάβασης, περισσότερη ασφάλεια για τους παιδιά-πεζούς, αφού το 30% των νεκρών από τροχαία ατυχήματα πεζών στην Ελλάδα είναι παιδιά και έφηβοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Παγκόσμια Εβδομάδα των Πεζών» των Ηνωμένων Εθνών, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.longshortwalk.org.