Ο Όμιλος ΔΕΗ ΑΕ και η κινεζική εταιρεία Sinovel Wind Energy Group Co Ltd, η δεύτερη παγκοσμίως βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών στην Ελλάδα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ κ. Αρθούρος Ζερβός και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sinovel Wind Energy Group Co Ltd κ. Han Junliang, χθες το μεσημέρι στο Πεκίνο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Α.Ζερβός βρίσκεται την Κίνα στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Πεκίνο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κινέζικους επιχειρηματικούς φορείς.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, με ενδεικτική αναφορά στην άμεση ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200-300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην από κοινού διερεύνηση ανάπτυξης θαλάσσιου αιολικού πάρκου, αλλά και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών.

Στόχος της συνεργασίας αποτελεί τόσο η επιτάχυνση της ανάπτυξης και διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας, όσο και η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας που συνεπάγεται.

Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Sinovel, σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου ΔΕΗ ΑΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, και αποτελεί συνέχεια ανάλογων επιτυχημένων πρωτοβουλιών όπως η σύναψη συμφωνίας με την EDF Energies Nouvelle, την EP Global Energy, την Τέρνα Ενεργειακή και την ΕΛΙΚΑ,

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook