Υλικά

• 1 κιλό κιμά χοιρινό (απο μπούτι)
• 120 γρ. τυρί φέτα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
• 1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο
• 1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 κουτ σούπας χυμό πορτοκαλιού
• 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
• 3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
• 1 αβγό
• αλάτι, πιπέρι
• λάδι για το τηγάνισμα
• αλεύρι για το αλεύρωμα

Για τη σάλτσα

• 200 γρ. πουρέ ντομάτας
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
• 50 γρ. ξερο κρεμμύδι (πολτοποιημένο)
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι ανάλογο
• Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθε κομμάτι το ψιλοκόβετε.

Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά, ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το χυμό απο το λεμόνι, το αβγό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί η ζύμη.

Παράλληλα φτιάχνετε τη σάλτσα, σωτάρωντας στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε 10 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση και αφήνουμε κατά μέρος.

Πλάθετε κεφτεδάκια, βάζοντας στο κέντρο του καθενός απο ένα κυβάκι φέτα,κλείνετε προσεκτικά, αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Στήνετε το πιάτο.... στη βάση βάζετε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας και απο πάνω τα κεφτεδάκια και γαρνίρετε με το μαϊντανό.