Την άμεση πρόσληψη 1.570 συμβασιούχων πυροσβεστών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία πενταετούς υποχρέωσης- συμβασιούχων πυροσβεστών.

Η αντιπυρική περίοδος έχει αρχίσει από την 1η Μαΐου και όπως υποστήριξε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του σωματείου πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών της Περιφέρειας Κρήτης Αλέξανδρος Φαραντάκης, μέχρι και σήμερα δεν έχουν προσληφθεί οι συμβασιούχοι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσληψη των συμβασιούχων που έχει καθυστερήσει είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν κενά και ελλείψεις προσωπικού στο πυροσβεστικό σώμα. Ο κ. Φαραντάκης τόνισε ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιβάλουν την άμεση πρόσληψη και των συμβασιούχων και όχι την καθυστέρηση που, όπως υποστήριξε, υπάρχει.

Ο ίδιος ανάφερε ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν οργανικά κενά. «Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι 5 μήνες», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Την άμεση πρόσληψη των συμβασιούχων ζήτησε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και γραμματέας του τοπικού σωματείου Διονύσης Κωνσταντουδάκης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος θέλει βοήθεια πρέπει και να δίνει βοήθεια», ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης απέδωσε την καθυστέρηση στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook