Πέρασε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με αστερίσκους.

Κατά την πρώτη ημέρα επεξεργασίας του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τα μέλη της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής φέρονται να μην διαπίστωσαν προβλήματα, ωστόσο έκαναν ορισμένες επισημάνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί που απαρτίζουν την επιτροπή αποφάνθηκαν στην συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης  ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει συνταγματικά κωλύματα, ωστόσο τόνισαν ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν ορισμένοι σημαντικοί όροι που έχουν σχέση με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου όπως οι όροι \”μίσος\”, \”γενοκτονία\”, \”εθνότητα\” αλλά και άλλοι όροι.

Στο μεταξύ νέα ένταση υπήρξε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ από τη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει εκτεθειμένος για τη σημερινή του στήριξη στο αντιρατσιστικό συγκριτικά με όσα έπραξε στο παρελθόν.

\”Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι σαφής: είναι απαραίτητη η θέσπιση και η εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα δρα απαγορευτικά στη ρατσιστική βία και θα βάλει τέλος στην ασυλία των εγκλημάτων εις βάρος των μεταναστών\” αναφέρει από την πλευρά της η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θέλει την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

\”Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει από το Μάρτιο τη δική του πρόταση νόμου με τίτλο \’Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας\” προσθέτοντας διατάξεις στο νομοσχέδιο Καστανίδη – Παπαϊωάννου που δεν ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευθύνη των συνεργαζόμενων κομμάτων\” σημειώνεται σε ανακοίνωση.

news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook