Με μία εξαιρετική αφήγηση, ο Στέλιος Φραντζεσκάκης \”ξενάγησε\” φίλους και μέλη του Ι.Ο. Χανίων στο Ηλιακό μας Σύστημα και στο αχανές Σύμπαν, λύνοντας πάγιες απορίες και εξηγώντας τα γνωστά μυστικά που το περιβάλλουν.  

Ο τρόπος της αφήγησης και τα παραδείγματα με τα οποία συνόδευσε τα λεγόμενά του, μετέτρεψαν την αφήγηση του κ. Φραντζεσκάκη ως μία από τις ωραιότερες που έχουν υπάρξει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Βραδιές του χειμώνα στον Όμιλο\”, ο κύκλος των οποίων ολοκληρώθηκε για φέτος.  

«Το Ηλιακό Σύστημα είναι η μικρή μας γειτονιά! Ο μικρός όμορφος κόσμος… Αν συγκρίνει κανείς την απεραντοσύνη του Σύμπαντος, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε μια πολλή μικρή γειτονιά αλλά αυτός ο κόσμος -ο μικρός- είναι σπουδαίος και καταπληκτικός», σημειώνει ο κ. Φραντζεσκάκης, πλοίαρχος Α’ Ε.Ν. και πρώην διευθυντής ΑΕΝ/Π/Κρήτης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε επίσης η αφήγηση για το φαινόμενο των παλιρροιών με την προβολή βίντεο να είναι στην κυριολεξία εντυπωσιακή. Ο κ. Φραντζεσκάκης περιέγραψε εμπειρίες που έχει βιώσει ο ίδιος, τονίζοντας τους κινδύνους που παρουσιάζουν οι παλίρροιες αλλά και ότι είμαστε… τυχεροί στην Ελλάδα και γενικώς στη Μεσόγειο που δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο. «Τα φαινόμενα των παλιρροιών δεν τα έχουμε στη Μεσόγειο αν εξαιρεθεί σε πολύ μικρό βαθμό της τάξεως των 20-30 εκατοστών, που υπάρχει στον Εύριπο. Είναι μια ειδική περίπτωση για τη Μεσόγειο», δηλώνει ο κ. Φραντζεσκάκης.

Η ομιλία του Στέλιου Φραντζεσκάκη ήταν η τελευταία για τη φετινή περίοδο, με τον Ι.Ο. Χανίων να ολοκληρώνει έτσι μία σειρά σημαντικών εκδηλώσεων και να ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλους και τα μέλη του για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ομίλου, Μανώλης Μπαρμπόπουλος: «Οι ομιλίες γίνονται από μέλη αλλά και από φίλους του Ομίλου οι οποίοι παρουσιάζουν θέματα πρακτικού κυρίως χαρακτήρα. Η αφήγησή τους είναι εξαιρετική και τα θέματά τους προκύπτουν μέσα από τους προβληματισμούς που διακρίνουν τα μέλη μας. Κάθε εκδήλωση που υπήρξε, ήταν πολλή σημαντική και σοβαρή και σε όλες τους, το ζήτημα είναι να αναζητηθούν λύσεις σε προβλήματα που μπορεί να έχουν απασχολήσει τον οποιονδήποτε».

Και επίσης, ο Γρηγόρης Κνιθάκης, έφορος του Τμήματος Ανοικτής Θάλασσας του Ι.Ο.Χ., που αποτελεί και τον διοργανωτή των \”Βραδιών του χειμώνα στον Όμιλο\”: «Καθυστερήσαμε να κλείσουμε τον κύκλο των εκδηλώσεων γιατί μεσολάβησε το Πάσχα. Η έμπνευση για τις \”βραδιές του χειμώνα στον Όμιλο\” ήταν να δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη μας και όχι μόνο, ώστε να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν κατά βάση τη θάλασσα. Θεωρώ πως όλες οι ομιλίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Συνολικά έγιναν σχεδόν 10 ομιλίες από αξιόλογα άτομα. Συνεργαστήκαμε με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εμπορικό Ναυτικό, τον Ν.Ο.Χ. και με ανθρώπους από διάφορους τομείς, τους οποίους ευχαριστούμε. Δίνουμε ραντεβού ξανά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με νέα θέματα που άπτονται στην αγάπη για τη θάλασσα».   

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά: 

\"Frantzeskakis\"

\"IMG_6171\"

\"IMG_6181\"

\"IMG_6184\"

\"Mparmpopoulos\"
 

iox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook