Σύμφωνα με πληροφορίες το IS coupe πήρε το «πράσινο φως» από τη Lexus και θα είναι έτοιμο να λανσαριστεί προς τα τέλη του 2014 ή αρχές του 2015.

Το νέο coupe θα χαρακτηρίζεται από μία επιθετική, έως νεανική φόρμα, καθώς θα βασίζεται κατά πολύ στο εικονιζόμενο πρωτότυπο LF-CC, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2012 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Εκεί λοιπόν είχε παρουσιαστεί μία λιμουζίνα, με δυναμικό design, η οποία απέπνεε, τόσο την απαιτούμενη χλιδή της εταιρείας, όσο και το κύρος, που συνάδει στο αγοραστικό της πελατολόγιο.

Ως προς τα μηχανικά σύνολα, παρόλο που η Lexus δεν αποκάλυψε όλα τα δεδομένα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κατευθυνθεί στις γνωστές και δοκιμασμένες επιλογές των V6 κινητήρων της. Έτσι θα δούμε τον 2,5 λτ. V6 με τους 204 ίππους και τον 3,5 λτ. V6 με 306 ίππους.

Επίσης, σύμφωνα με τις οικολογικές ευαισθησίες, που παραδοσιακά πρεσβεύει ο όμιλος, η Lexus θα χρησιμοποιήσει και ένα υβριδικό σύνολο με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λτ. που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδουν συνολικά 220 ίππους. Όσο, τέλος, για το αν θα υπάρξει κουπέ εκδοχή του IS-F, αυτό βρίσκεται ακόμη υπό σκέψεις.

Επίσης ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο, ακόμα και για μια άλλη επιλογή ονόματος, όσον αφορά τα νέα μοντέλα.

Έτσι μπορεί, τόσο για το επερχόμενο μοντέλο IS, όσο και για το πιθανολογούμενο IS-F, να ακούνε στις κωδικές ονομασίες RC και RC-F αντίστοιχα.

Όμως σίγουρα δεν θα υπάρχει cabrio εκδοχή, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της εταιρείας.

Τέλος, η Lexus πέρα από τη γκάμα των sedan, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σχεδιάζει και ένα συμπαγές πολυτελές crossover, με πιθανολογούμενο όνομα NX και υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο, προς το τέλος του έτους.

autotriti.gr