Υλικά

• 8 φέτες ψωμί ή τσουρέκι
• 325 γρ. γάλα
• 3 αυγά
• 25 γρ. ζάχαρη
• 50 γρ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Για τα μήλα

• 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 40 γρ. ελαιόλαδο
• 60 γρ. ζάχαρη
• Λίγη κανέλα σκόνη
• 30 ml. πετιμέζι

Εκτέλεση

Σε μπασίνα (λεκάνη) σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Παράλληλα τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ενα τηγάνι να ζεσταθεί και βάζουμε το ελαιόλαδο (50 γρ) .

Βουτάμε μία μία τις φέτες ψωμιού στο μίγμα του αυγού, στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε 2 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο (40 γρ) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μήλα και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Ακολούθως βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το σωτάρισμα για 4 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το πετιμέζι και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Στήνουμε το πιάτο βάζοντας τις αυγόφετες, τη σάλτσα καραμελωμένων μήλων και τελειώνοντας πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα .