Αρώματα και γεύσεις της Κρήτης και των προϊόντων της, πλημμύρισαν το χώρο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στην Αθήνα.

Για τρεις μέρες στο Φάληρο θα χτυπά η καρδιά του νησιού, στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» που εγκαινιάστηκε χθες.

Η έκθεση είναι μικτή, εμπορική και κοινού, με ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της χώρας και του εξωτερικού. Καλύπτει έκταση 3.700 τ.μ.

Στόχος το τετραήμερο είναι να αναδειχθεί η δύναμη των Κρητών επιχειρηματιών.

Το «παρών» δίνουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας:

μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού.

Επιπλέον, δραστηριοποιούνται και εταιρείες στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Η έκθεση εκτός από το εμπορικό της μέρος, πλαισιώνεται από δρώμενα πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που προβάλλουν την κουλτούρα της Κρήτης.

\"\"

\"\"

Εγκαίνια έκθεσης

Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης ο παριστάμενος Κρητικός Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επαίνεσε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης, ενώ αναφέρθηκε με νόημα στην καταγωγή του λέγοντας «από την Κρήτη ξεκίνησα και το αίμα νερό δεν γίνεται».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε ότι η Περιφέρεια στηρίζει και ‘ανοίγει δρόμο’ σε κάθε υγιή προσπάθεια και δράση προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και ζήτησε από τον Υπουργό και την Πολιτεία να είναι αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

\"\"

\"\"

\"\"

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού συνομίλησε με εκθέτες και διοργανωτές τους οποίους συνεχάρη για την προσπάθεια και δήλωσε:

\”Την ώρα που κάποιοι θέλουν την Ελλάδα διαλυμένη, χρεοκοπημένη και τελειωμένη, η σημερινή έκθεση αποδεικνύει ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, μια άλλη Κρήτη. Μια Κρήτη της δημιουργίας, της εξωστρέφειας, της επιμονής, της εργατικότητας\”

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook