Μεγάλη ποσότητα οπίου και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τους άνδρες του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί.

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνδρας υπήκοος Συρίας 25 ετών, ο οποίος εργάζεται ως d.j. σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας και έχει απασχολήσει στο παρελθόν επανειλημμένα τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές και μια γυναίκα από την Πολώνια 22 ετών κάτοικος Βύρωνα Αττικής.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Τουρκία στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.

Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του Τελωνείου στο Ελευθέριος Βενιζέλος εντόπισαν σε ταχυδρομικό δέμα από Τουρκία όπιο βάρους 3.080 γρ. το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο στα ξύλινα τοιχώματα και τοποθετημένο σε εννέα συσκευασίες.

Οι αρχές όμως άφησαν το δέμα να πάει στο παραλήπτη για να εντοπίσουν ποιος κρύβεται πίσω από την «παραγγελία». Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος εντοπίστηκε στο κατάστημα και δεύτερο δέμα προερχόμενο από την Τουρκία με τα ίδια στοιχεία αποστολέα το οποίο περιείχε 2.211 γρ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης γνωστού ως «ICE».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook