Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και πρόστιμο 7.500 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας στον πρώην υπουργό, Τάσο Μαντέλη, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες», το διάστημα 2006- 2007.

Ο πρώην υπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ο οποίος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί να πληρώσει ο κ. Μαντέλης για τα σκάνδαλα όλων των πολιτικών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δε θα γίνει ο κ. Μαντέλης ο αίρων τας τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου». Υποστήριξε δε πως τα χρήματα δεν ήταν στην κυριότητά του, γι’ αυτό και δεν τα δήλωσε.

Ο κ. Μαντέλης κατηγορείται για τη μη δήλωση των χρημάτων που ο ίδιος ομολόγησε ότι πήρε από τη SIEMENS. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε μάλιστα να το επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, πρόταση που αν γινόταν δεκτή από τους δικαστές θα μπορούσε να στείλει τον κ. Μαντέλη στη φυλακή.

Ο πρώην υπουργός είναι ήδη κατηγορούμενος στην υπόθεση της SIEMENS για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχετικά με τα δύο εμβάσματα ύψους 450.000 γερμανικών μάρκων σε λογαριασμό που είχε ανοίξει για να τον εξυπηρετήσει, ο κουμπάρος του, Γ. Τσουγκράνης. Τα χρήματα είχαν κατατεθεί στις 3 Νοεμβρίου του 1998 και 8 Φεβρουαρίου του 2000 σε τράπεζα της Ελβετίας.

Ο κ. Μαντέλης έχει αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ υποστηρίζει ότι είναι αθώος κάνοντας λόγο για προεκλογική χορηγία της SIEMENS.

Το δικαστήριο του επέβαλε, τέλος, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook