Θύμα επίθεσης από δύο αγνώστους έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένας 39χρονος πωλητής (υπήκοος Ρουάντας) αυτοσχέδιων βραχιολιών «χακούνα ματάτα».

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στο ύψος του «Τερκενλή» στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανάκι έκαναν νόημα στον πωλητή να πλησιάσει. Ο πωλητής, νομίζοντας ότι θα πουλήσει κάποιο βραχιόλι πλησίασε τα δύο άτομα. Τότε ο ένας κατέβηκε από το όχημα άρπαξε τον πωλητή από το χέρι και επιχείρησε να τον μαχαιρώσει στον λαιμό. Ο μετανάστης τραβήχτηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στην τραχηλική χώρα.

Στην συνέχεια ο δράστης, επιβιβάστηκε στο όχημα και εξαφανίστηκαν μαζί με τον συνεργό του. Ο μετανάστης, μετά την επίθεση έτρεξε σε παρακείμενο κατάστημα πώλησης ενδυμάτων για βοήθεια. Το θυμα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, (ράμματα στο λαιμό) αποχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Στην κατάθεση που έδωσε 39χρονος στις αρχές, ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε ήταν απρόκλητη, ενώ δεν εκτιμά ότι είχε με κάποιον «προηγούμενα».

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, ωστόσο εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη περίπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης που κάποιος επιτίθεται σε μετανάστη με σκοπό την δολοφονία του.

thousandnews.gr/ Από τον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook