Υλικά
• 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (περίπου 1,5 κιλό)
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 200 ml. ελαιόλαδο
• 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. αλέυρι
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Για τη μαρινάδα

• 500 ml. λευκό ξηρό κρασί
• 4 κ.σ ξύδι (απο κρασί)
• 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
• 2 δαφνόφυλλα
• 2 ξυλάκια κανέλας
• 5 τεμ. γαρύφαλλο
• 10 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας και το αφήνουμε κατά μέρος.

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 8 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνουμε στο κρέας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (περίπου 6).

Κατόπιν το σουρώνουμε κρατώντας τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, αλευρώνουμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος και τα θωρακίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με τη μαρινάδα. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον τοματοπολτό και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου για 1 ώρα.

Σε τηγανάκι σωτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια στιφάδου για 4 λεπτά μέχρι να χρωματιστούν ελαφρά και τα προσθέτουμε κι’αυτά στο φαγητό. Βράζουμε 15 -20 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.