Έπειτα από πολλά χρόνια και με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στους νεκρούς ήρωες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στις Καμάρες της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου, πραγματοποίησε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ο Δήμος Φαιστού.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Καμάρες παραβρέθηκε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ Φαιστού, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαράλαμπος Κουτεντάκης καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Φαιστού, τα Βορίζια, το Τυμπάκι, το Μαγαρικάρι – όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης την προηγούμενη Κυριακή, καθώς και οι Καμάρες ανήκουν στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα», μια αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της συνεισφοράς του ελληνικού λαού στον αγώνα κατά του ναζισμού και φασισμού.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη σε δήλωση της τόνισε ότι με αφορμή τέτοιες εκδηλώσεις τιμής κρατάμε ακόμη και σήμερα ζωντανή τη μνήμη εκείνων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Ως Δήμος Φαιστού, επανειλημμένα δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας σε ζητήματα τοπικής ιστορίας, που τόσο πλούσια έχει ο τόπος μας, δίνοντας την ευκαιρία να τη γνωρίσουν και να την σεβαστούν οι νέοι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook