Γεύσεις της ελληνικής γης πλημμύρισαν από τις 29 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου τα καταστήματα σούπερ μάρκετ El Corte Ingles Λισαβώνας και Πόρτο, φημισμένα για τη μεγάλη ποικιλία σε εισαγόμενα και gourmet προϊόντα.

Στο πλαίσιο της στήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λισαβώνα διοργάνωσε με επιτυχία «Δεκαπενθήμερο Ελληνικών Προϊόντων», προβάλλοντας στοχευμένα τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά στην αγορά της Πορτογαλίας.

Στην ενέργεια συμμετείχαν 19 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, οι οποίες εξέθεσαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δύο καταστημάτων συνολικά περίπου 170 διαφορετικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ, τυριά ΠΟΠ, ελληνικό γιαούρτι, βιολογικά όσπρια, παραδοσιακό ελληνικό μέλι, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκίσματα και πίτες, προμαγειρεμένα φαγητά, κρασί και μπύρα ελληνικής παραγωγής κ.ά.

Καθ’ όλη την διάρκεια του δεκαπενθημέρου πραγματοποιούνταν καθημερινά γευστικές δοκιμές από προωθητές και στα δύο καταστήματα, δίνοντας την ευκαιρία στους Πορτογάλους καταναλωτές να γνωρίσουν καλύτερα τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων, ώστε να τους εμπιστευθούν μία θέση στο καθημερινό τους τραπέζι. Η απήχηση του συνόλου των ετικετών ήταν μεγάλη, με τα γλυκίσματα, τις μαρμελάδες, αλλά και τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα να κλέβουν την παράσταση!

Παράλληλα, από τις 3 έως τις 12 Μαΐου, το εστιατόριο του El Corte Ingles στη Λισαβώνα τίμησε την ελληνική γαστρονομική παράδοση, δίνοντας τη σκυτάλη στον διεθνούς φήμης Έλληνα Chef και Γαστρονομικό Διευθυντή του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, κο Δόξη Μπεκρή.

Ο Έλληνας Chef σε συνεργασία με την ομάδα του Πορτογαλικού εστιατορίου, επιμελήθηκε το μενού του «Δεκαημέρου Ελληνικής Γαστρονομίας» “παντρεύοντας” με μοναδικό τρόπο παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας με γνώριμες πορτογαλικές γεύσεις.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόηκης «Ο ΟΠΕ μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων στοχευμένης προώθησης των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, αξιοποιεί τη μακρόχρονη εμπειρία και γνώση του ίδιου του Οργανισμού και των στελεχών του και προσκαλεί τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις να συμμετέχουν σ’ αυτές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook