Από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της η Κινητή Διαγνωστική Μονάδα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η δράση «Λειτουργία κινητής Μονάδας δωρεάν εξέτασης πληθυσμού και συμβουλευτικής πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας» εντάσσεται στο έργο με τίτλο «Δημιουργία Διασυνοριακής Ομπρέλας Προστασίας του Γενικού και Πάσχοντος Πληθυσμού για τη ΣΚΠ», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013, με κύριους εταίρους την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η παρουσίαση της Ελληνικής Κινητής Μονάδας, παρουσία του Προέδρου αυτής κ. Α. Ωρολογά, έγινε στο ΠΑΓΝΗ στις 18 Ιανουαρίου 2013, από την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η Κινητή Μονάδα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και στους τέσσερεις νομούς της Κρήτης, θα φιλοξενηθεί σε εγκαταστάσεις των μονάδων υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης (νοσοκομεία και κέντρα υγείας) εξετάζοντας δωρεάν τον γενικό και πάσχοντα πληθυσμό που το επιθυμεί, παρέχοντας παράλληλα ενημέρωση, συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων και ο ακριβής αριθμός ημερών παραμονής της κινητής μονάδας στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, έχει ως ακολούθως:

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook