Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η διαμάχη του υπουργείου Παιδείας με τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης υποστηρίζει πως τα προβλήματα ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα να φτάσουν «στα άκρα το άγχος και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων και των λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας» και να προκληθεί σύγχυση στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι «δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και τη στοιχειώδη αίσθηση δικαιοσύνης».

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «απαιτητικά» θέματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας και υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε ανοικτά η συνταγματική αρχή της ισονομίας για τους υποψήφιους. Επίσης, αναφέρεται στο λάθος που κατήγγειλε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το ίδιο μάθημα στα εσπερινά λύκεια, για το οποίο, όμως, δόθηκε ειδική οδηγία από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Τέλος, σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας επέλεξε απαιτητικά θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και τη Φυσική, ενώ θέτει το ερώτημα πώς αποφασίζεται ποια θα είναι τα μέλη των επιτροπών που τα επιλέγουν.

iefimerida.gr