Θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τέθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Εurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είχε προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Εurogroup ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον κ. Ντάισελμπλουμ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας ζητώντας τη στήριξη της ΕΕ αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα μέτρο το οποίο, όπως είπε, θα επηρεάσει και την ψυχολογία. «Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως τόσο το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση όσο και άλλα όπως το τέλος ακινήτων, όταν ελήφθησαν, ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

Αυτή την ώρα ο επικεφαλής της Ευρωομάδας συναντάται με τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.


skai.gr