Εως τις 22 Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι Ιδιώτες και οι Φορείς στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος LEADER "Ψηλορείτης Ο Μύθος Εμπνέει τη Ζωή" το οποίο αφορά στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα ενισχύει δράσεις για ιδιώτες, με ποσοστό 50% και για προϋπολογισμό έργων έως 300.000€ ή ακόμα και 600.000€. Επίσης ενισχύει δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα από Πολιτιστικούς συλλόγους, Δήμους και ΟΤΑ, με ποσοστό επιχορήγησης από 75% έως 100%. Οι δαπάνες αφορούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις, σε αγορά μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, σε δαπάνες haccp – iso, σε γραφειακό εξοπλισμό, σε προβολή προώθηση κτλ.

Ενδεικτικά, επιχορηγείται η ίδρυση / εκσυγχρονισμός παραδοσιακών καφενείων, αγροτουριστικών μονάδων, χώρων εστίασης (ταβέρνες) και ψυχαγωγίας, βιοτεχνικών μονάδων, κέντρων ξένων γλωσσών, κομμωτηρίων, κουρείων κα. Επίσης επιδοτείται η ίδρυση / εκσυγχρονισμός τυροκομείων, τυποποιητηρίων ελαιολάδου, τυποποιητηρίων μελιού, οινοποιείων, συσκευαστηρίων οπωροκηπευτικών, συσκευαστηρίων αρωματικών φυτών κτλ.

Οι παραπάνω δράσεις αφορούν στις Δημοτικές ενότητες Ρούβα, Κρουσώνα, Τυλίσου, Ζαρού και Τυμπακίου του Νομού Ηρακλείου, καθώς και στις Δημοτικές ενότητες Κουρητών, Σιβρίτου, Ανωγείων, Γεροποτάμου, Κουλούκωνα και Ζωνιανών, του Νομού Ρεθύμνου.

Το συνολικό κονδύλιο για το εν λόγω πρόγραμμα είναι 7.232.580 ευρώ.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ