Στην καταγγελία των μαθητών του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες τους εσκεμμένα τους βάζουν να εργάζονται απογευματινές ώρες, προκειμένου να χάνουν τις εξετάσεις τους, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αντίστοιχα.

Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, προχώρησαν πρόσφατα σε μια καταγγελία που προκαλεί αν μη τι άλλο οργή και προβληματισμό, καθώς παράλληλα με τα μαθήματα τους, την ημέρα εργάζονται για να βγάλουν τα προς το ζην, και οι οποίοι καταγγέλλουν πως οι εργοδότες τους εσκεμμένα τους βάζουν να εργάζονται απογευματινές ώρες, προκειμένου να χάνουν τις εξετάσεις τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του: «το γεγονός το κατήγγειλαν μέσα και από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου, στην οποία έγραψαν: «Η αναλγησία μερικών επιχειρηματιών απέναντι σε μαθητές του σχολείου μας είναι τόσο ανήθική ώστε να μην επιτρέπουν στους μαθητές να δίνουν εξετάσεις βάζοντάς τους βραδινές βάρδιες, λέγοντας τους ότι δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους άλλους εργαζόμενους».

Μάλιστα όπως αναφέρουν «οι εργοδότες τους τονίζουν πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους εργαζομένους, γεγονός που ως διαπίστωση και μόνο προκαλεί, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές αγωνίζονται καθημερινά τόσο για να καλύψουν τις υποχρεώσεις όσο και για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου τους, γεγονός που επιβάλλει την ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους, ειδικά τις μέρες των εξετάσεων».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι σε μαθητές αλλά και την νομική στο εξής προστασία αυτών των μαθητών από εργοδότες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook