Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή την εξαφάνιση του 26χρονου Μπουλούτ Γιαϊλά από το κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για πολιτικό πρόσφυγα με καταγωγή από την Τουρκία ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη το βράδυ ακινητοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και απήχθη από άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, παρά τις επίμονες και συνεχείς καταγγελίες των συντρόφων του, δικηγόρων και πολιτικών φορέων.

Σε πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει βαριές κατηγορίες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζοντας τους ως συνυπεύθυνους για την αρπαγή του 26χρονου Μπουλούτ Γιαϊλά από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο καταζητούμενος από τις Τουρκικές Αρχές ως εν δυνάμει τρομοκράτης (σ.σ. με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται οι αντικαθεστωτικοί Τούρκοι, καθώς και πολιτικοποιημένοι Κούρδοι στη «γείτονα χώρα») κρατείται από το Σάββατο το μεσημέρι στις κεντρικές υπηρεσίες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής , στην Κωνσταντινούπολη».

Δεν προκύπτει καμία καταγραφή της παρουσίας του στην Ελλάδα, δε κατέθεσε ποτέ αίτημα για πολιτικό άσυλο διευκρίνισε η αστυνομία σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας είχε ως εξής:

«Σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Για τον συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο».

Με νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα αναφέροντας τα εξής:

«Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με την απαγωγή και την παράδοση στην Τουρκία του Μπουλούτ Γιαϊλα.

»Στην πραγματικότητα, η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες, αφού δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα της υπόθεσης. Δεν λέει, δηλαδή, τίποτα για την αρπαγή του Μπουλούτ στο κέντρο της Αθήνας, για την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή είχε πινακίδες που, σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΑΣ, ανήκουν σε αστυνομικό όχημα, για τη μεταφορά του στην Τουρκία μέσω παράνομου περάσματος των συνόρων.

»Όσο για τα φληναφήματα περί μη κατάθεση ασύλου του Μπουλούτ, την απάντηση έδωσε χτες σε συνέντευξη τύπου η δικηγόρος του, Μαριάννα Τζεφεράκου, από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

»Πρώτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά προσπάθησε να κάνει αίτηση ασύλου, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να το πράξει λόγω του χάους που επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

»Δεύτερον, την υπόθεσή του είχε αναλάβει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ένας επισήμως αναγνωρισμένος οργανισμός. Το ΕΣΠ, με επίσημο φαξ του, είχε ενημερώσει την Υπηρεσία Αλλοδαπών για την παρουσία στην Ελλάδα του Μπουλούτ Γιαϊλά. Το φαξ ακολούθησαν αλλεπάλληλες προφορικές επικοινωνίες μεταξύ του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών.

»Τρίτον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά είχε υποστεί αστυνομικό έλεγχο, προ ημερών, σε τουρκικό εστιατόριο και δεν συνελήφθη κατόπιν παρέμβαση δικηγόρου, μιας και ακριβώς επρόκειτο για πολιτικό πρόσφυγα.

»Η ΕΛΑΣ ας σταματήσει τις φαιδρές προσπάθειες συγκάλυψης της απαγωγής και ας αρχίσει έρευνα για το ποιες εγχώριες και ξένες υπηρεσίες εμπλέκονται σε αυτήν. Η ΕΛΑΣ είναι έκθετη, όπως ακριβώς είναι έκθετη και η κυβέρνηση. Η συγκάλυψη θα αποτύχει».

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook