Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε στο Ηράκλειο η Ευρωπαϊκή Ημέρα γειτονιάς 2013.

Την Κυριακή πάνω από 40 κάτοικοι από τις γειτονιές των Βασιλειών και του Αγίου Βλάση, συγκεντρώθηκαν στην γραφική πλατεία του ιστορικού χωριού, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Βλάση παρείχε στους παρευρισκόμενους όλες τις ανέσεις αλλά και τα απαραίτητα εδέσματα και ποτά, αποδεικνύοντας τη συλλογικότητα που διακατέχει τα μέλη του.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών δεσμών και την ενίσχυση του ρόλου της «γειτονιάς», του θεμελιώδους αυτού κυτάρρου του δομικού ιστού της πόλης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γειτονιάς τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοπικής Αλληλεγγύης και τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ διοργανώνεται εδώ και 13 χρόνια σε ολόκληρη την Ευρώπη με εκατομμύρια συμμετέχοντες σε τουλάχιστον 20 Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο Ηράκλειο διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, στα πλαίσια του Re-Crete-ation Project, η συντονιστική ομάδα του οποίου είναι και επίσημα πλέον φορέας διοργάνωσης της Ημέρας αυτής για την Κρήτη, ενώ έτυχε και της στήριξης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλάση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Κάββαλος δήλωσε ενθουσιασμένος με την πρωτοποριακή για το Ηράκλειο, διοργάνωση. Τόνισε, επίσης, το πόσο σημαντική είναι για την ευρύτερη περιοχή του Άγιου Βλάση η κίνηση αυτή, ενώ ανανέωσε το ραντεβού με όλους για την επόμενη χρονιά.

Τέλος ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, από την ομάδα διοργάνωσης, αφού ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Πλουμή, και τον πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Βλάση για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχημένη εκδήλωση, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγκάλιασαν το σκεπτικό της ιδέας οι κάτοικοι των περιοχών, ενώ του χρόνου, πάντα στα πλαίσια του Re-Crete-ation Project, μια προσπάθειας προώθησης της ενιαίας Κρήτης, θα τεθεί ως στόχος η διοργάνωση της ημέρας σε περισσότερες γειτονιές του Νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook