Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα των νότιων συνοικιών της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία τέθηκαν από την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δωροθέα Βρούχου, η οποία ήταν προσκεκλημένη.

Παρόντες ήταν ακόμη οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Άη Γιάννη και Μπεντεβή κκ. Γιώργος Τσαγκαράκης και Αργυρώ Τριγώνη αντίστοιχα, καθώς και ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Μανόλης Βασιλάκης.

Αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα στις περιοχές του Μπεντεβή, του Άη Γιάννη, της Φορτέτσας και της Κνωσού, κυρίως σε θέματα καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων και αστυνόμευσης. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μπεντεβή τα προβλήματα επικεντρώνονται στο κυκλοφοριακό της λεωφόρου Κνωσού, στην κατάληψη των πεζοδρομίων, στην έλλειψη διαβάσεων πεζών, στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στην απουσία πεζοδρομίων στους δρόμους πρόσβασης προς τον ΒΟΑΚ.

Έγινε πρόταση για επεξεργασία στην επιτροπή κυκλοφορίας, όπως τα οχήματα που κινούνται στον ΒΟΑΚ με προορισμό την Κνωσό, να διοχετεύονται εκεί μέσω της οδού Παπαναστασίου. Πολύ σημαντική παράμετρος είναι και η καθημερινή διέλευση εκατοντάδων μαθητών στα σχολεία της περιοχής (5ό Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, ΕΠΑΛ και ΣΕΚ).

Η κ. Βρούχου αναφέρθηκε ακόμα στα προβλήματα καθαριότητας που παρατηρούνται μετά τη λήξη της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, όπου χρειάζεται καλύτερη αστυνόμευση για την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας.

Τέθηκαν ακόμη τα προβλήματα των διανοίξεων στην οδό Ερμή του Αη Γιάννη και στην οδό Σόλωνος στη Φορτέτσα, για τα οποία έκανε εκτενή ενημέρωση ο αντιδήμαρχος κ. Βασιλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη που αφορά στη διάνοιξη της οδού Σόλωνος, όπου μετά τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες προχωρά η πράξη αναλογισμού.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη της στελέχωσης των γραφείων και της αναβάθμισης του ρόλου που πρέπει να έχουν τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων για την αποκέντρωση και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοτών.

Ο πρόεδρος της παράταξης κ. Κώστας Βαρβεράκης τόνισε ότι η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα είναι πάντα κοντά στους δημότες για την καταγραφή των προβλημάτων και με παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες θα προσπαθεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook