Έργα οδοποιίας, που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου επισκέφτηκε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Ρ.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 , συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους και αφορούν τη «Διάνοιξη νέου τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος επαρχιακής οδού 4» και την «Κατασκευή νέου οδικού τμήματος Κάτω Ροδάκινο – Άνω Ροδάκινο (Γέφυρα Ροδακίνου)».

Συγκεκριμένα το έργο «Διάνοιξη νέου τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος» με προϋπολογισμό 6.700.000 Ευρώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου 2014, έχοντας μέχρι στιγμή απορροφήσει το 35% της χρηματοδότησης. Το έργο « Κατασκευή νέου οδικού τμήματος Κάτω Ροδάκινο – Άνω Ροδάκινο «Γέφυρα Ροδακίνου)», προϋπολογισμού 1.950.000 Ευρώ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθεί εντός των ημερών, τέσσερις μήνες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο περαίωσης.

\"\"

\"\"

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Δύο πολύ σημαντικά έργα οδοποιίας όχι μόνο για το Δήμο Αγίου Βασιλείου αλλά γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή, προχωρούν με εξαιρετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς, μετά από αγώνα πολλών μηνών που δώσαμε, ώστε να υπερβούμε γραφειοκρατικά εμπόδια, που καθυστερούσαν τη συμβασιοποίηση και χρηματοδότηση των έργων. Με την κατασκευή των δύο αυτών κάθετων οδικών αξόνων εξασφαλίζεται περαιτέρω η ασφαλής πρόσβαση έως και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενώ παράλληλα βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα της διαδρομής μειώνεται ο χρόνος της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook