Την παραίτηση της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ζήτησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, τονίζοντας πως η οικονομική κατάσταση έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο και η εκλογή νέας διοίκησης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσουν προσπάθειες προκειμένου να αποφύγει η ΕΑΣ Ηρακλείου το …λουκέτο.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι κ. κ. Λουκαδάκης, Φραγκιαδάκης και Καλλέργης, \”το πρόστιμο του ΣΔΟΕ, ύψους 580.000, το οποίο κοινοποιήθηκε ήδη στη ΔΟΥ, δείχνει τον ξεπεσμό της Ένωσης και την εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγήσει και την Ένωση και τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για μήνες\”.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι το πρόστιμο για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων που «αγγίζει» άμεσα και τον νυν πρόεδρο κ .Μ. Γαβαλά, αποτελεί το αποκορύφωμα του πολιτικού, οικονομικού και ηθικού αδιεξόδου της ΕΑΣ Ηρακλείου.

Παράλληλα, ζήτησαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ένωσης οι οποίοι εμπλέκονται στην έκδοση των πλαστών τιμολογίων, ενώ όπως είπε ο κ.Λουκαδάκης, ο ίδιος ως πρόεδρος της ΕΑΣ παρέδωσε την διοίκηση της Ένωσης το 2000 με μηδενικό χρέος, ενώ σήμερα τα χρέη υπερβαίνουν τα 60 εκατομ.ευρώ ενώ τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ φτάνουν στα 31 εκατομ ευρώ.

Μάλιστα τα μέλη του ΔΣ ισχυρίστηκαν πως η ΕΑΣ δεν μπορεί να δανειοδοτηθεί, καθώς όλη η ακίνητη περιουσία της φέρεται να είναι υποθηκευμένη.

Οι ίδιοι γνωστοποίησαν πως εάν δεν παραιτηθεί η διοίκηση τότε θα επιδιώξουν την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2010, όταν είχε αποκαλυφθεί το θέμα με τα εικονικά τιμολόγια, και πάλι από μέλη του ΔΣ είχε συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή διοίκησης, αλλά τότε η πλειοψηφία των αντιπροσώπων της ΕΑΣ, έστω οριακά, είχε ψηφίσει υπέρ του να παραμείνει ο πρόεδρος και η διοίκηση στην θέση τους.

(agrotypos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook