Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε επίσημα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Algirdas Šemeta αρμόδιο για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.

Ο Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του επισήμανε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ποσό 162 δις. ευρώ πλέον τόκων για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Κάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Algirdas Šemeta εάν επιθυμεί την καταπολέμηση της απάτης να ζητήσει από την Μέρκελ να παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση τη λίστα Χριστοφοράκου με τους πολιτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού ως μέλος της τρόικας στηρίζει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μέσα από το αντικοινωνικό μνημόνιο που έχει φέρει ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων και κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων.

Τέλος κατήγγειλε την άρνηση της τρόικας να μειώσει άμεσα το ΦΠΑ στην εστίαση ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook