Εντυπωσιακές εικόνες δημιουργήθηκαν στο στούντιο XVIVO στο Connecticut των ΗΠΑ, που μας θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τοπία από άλλο πλανήτη. Ωστόσο πρόκειται για ρεαλιστικές απεικονίσεις σημείων του σώματός μας

Οι σχεδιαστές έχουν μεγεθύνει περιοχές μέσα στο ανθρώπινο μέχρι και 10 εκατ. φορές για να φτιάξουν αυτές τις πολύχρωμες φωτογραφίες. Οι τρισδιάστατες εικόνες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αναμένεται να βοηθήσει φοιτητές και επιστήμονες να καταλάβουν περισσότερο το ανθρώπινο σώμα μέσα από καινούριους τρόπους.

Το XVIVO, που συγκέντρωσε τις εικόνες για να τις στείλει Harvard, Pfizer, καθώς και στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε αντίγραφα ηλεκτρονιογραφιών και ακτινογραφιών και ξανάφτιαξε εικόνες από το σώμα μας σε μοριακό επίπεδο.

Οι σχεδιαστές δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, εικόνες από το εσωτερικό του αυτιού, το μυελό των οστών και από το προστατευτικό στρώμα του γαστρεντερικού σωλήνα.


Η κινεσίνη μεταφέρει υλικό από τον πυρήνα των κυττάρων προς την κυτταρική μεμβράνη.


Ένας ιός ιός προσβάλει ένα κύτταρο


Πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα


Ειδική κατηγορία ιών - Βακτηριοφάγος


Αισθητήρια τριχωτών κυττάρων στο εσωτερικό του αυτιού


Με τη βοήθεια των μιτοχονδρίων τα κύτταρα διασπούν τους υδατάνθρακες και τα λίπη, συνθέτοντας μόρια τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP)


Εντερικές μικρολάχνεςnewsbeast.gr