Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του πρώην υπουργού και ο συγκατηγορούμενος του Αστέριος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Arcon που είχε αναλάβει την ανακαίνιση ακινήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο ο Αστέριος Οικονομίδης, ανέφερε ότι τις πληρωμές για την ανακατασκευή του ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη, τις έκανε ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος όπως είπε του εμφάνιζε την Torcaso, ως εταιρεία ξένων επενδυτών που θέλουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα.

Απαντώντας του ο Νίκος Ζήγρας τόνισε στο δικαστήριο, ότι οι συναντήσεις για τις πληρωμές γίνονταν στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Ο Οικονομίδης έρχονταν στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Γιατί δεν το λέτε ότι σας πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζήγρας.

Λαμβάνοντας και πάλι το λόγο ο Αστέριος Οικονομίδης, υποστήριξε ότι δεν έλαβε ποτέ λεφτά από τον πρώην υπουργό, αλλά πράγματι τον επισκέπτονταν στο γραφείο του μια με δυο φορές τον χρόνο, στο πλαίσιο της κοινωνικής επαφής που είχαν.

«Στον τρίτο όροφο πάνω από το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου ήταν το γραφείο του Νίκου Ζήγρα. Εκεί συναντούσα τον κ. Ζήγρα. Με πλήρωνε κανονικά και έφευγα» είπε ο κ. Οικονομίδης.

Πρόεδρος: Ναι αλλά ποιος σας έστελνε από τον κάτω όροφο στον πάνω;

Α. Οικονομίδης: Ή κατέβαινε ο ίδιος ο κ. Ζήγρας ή με ειδοποιούσε η γραμματέας του κ. Τσοχατζόπουλου.

Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε και πάλι ο Νίκος Ζήγρας, για να τονίσει στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που ανέβαινε στο γραφείο του στον τρίτο όροφο για να δώσει τα χρήματα στον Αστέριο Οικονομίδη.

Όπως είπε ο Νίκος Ζήγρας, η απόδειξη για τις πληρωμές αυτές κόβονταν από τον Αστέριο Οικονομίδη στο όνομά του, για να μην φανεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ενοικιαστής του ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας, το οποίο αργότερα και συγκεκριμένα το 1999, πουλήθηκε στην εταιρεία Torcaso.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας δέχονταν πιέσεις, αμέσως μετά την αγορά του ακινήτου, να εγκαταλείψει το ακίνητο.

Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο ότι το διάστημα εκείνο δέχονταν συχνά ελέγχους στην επιχείρησή του, από το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κάτι που όπως είπε αποδίδει σήμερα στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ακόμη, ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι, λόγω των πιέσεων αυτών αλλά και λόγω προσωπικών του προβλημάτων, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ακίνητο, αφού έλαβε αποζημίωση 65 εκατ. δραχμές.

«Ο Ζήγρας ήταν ο γενικός «κουμανταδόρος» της όλης κατάστασης. Ήταν αυτός που ήλεγχε τα πράγματα. Γνωρίζαμε εκεί στη γειτονιά ότι ήταν ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου» είπε ο μάρτυρας.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε «κουτσομπολιά» που όπως είπε γίνονταν στην γειτονιά για αγορές ακινήτων στην περιοχή, τα οποία έλεγαν ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγοράζει ακίνητα στην Κυψέλη.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει καμία επιστροφή ποσού από την ρωσική εταιρεία DRUMILAN στην εταιρεία ΑΝΤΕΥ όπως υποστήριζε η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικαλούμενη μάλιστα και σχετικό έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία.

«Δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Πρόκειται για μεταφορά ποσού από λογαριασμό της DRUMILAN στην Ελβετία και λογαριασμό της DRUMILAN στην Ρωσία» είπε ο κ. Βλάχος.

Κατά το μάρτυρα, σκοπός ήταν να μην αναζητηθεί η ροή του «μαύρου» χρήματος από την αντίστροφη πλευρά, δηλαδή την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς σε αυτόν, όπως είπε, συγκλίνουν όλα τα στοιχεία της έρευνάς του.

Η δίκη διεκόπη για αύριο

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook