Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια.

 Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΧΑ. επιφυλάξεις διατύπωσαν οι ΑΝΕΛ.

Την Παρασκευή αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή η δεύτερη ανάγνωσή του.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν σήμερα παράταση της προθεσμίας αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ διά του εισηγητή του, Θάνου Μωραΐτη, ζήτησε πάγωμα των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ πρότεινε αναστολή έως το 2015, με ρύθμιση-προσθήκη σε αυτό το νομοσχέδιο. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς επιφυλάχθηκε να μιλήσει στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου.

«Η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστάτευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης. Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να ψηφιστεί τώρα η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και κατόπιν να ανοίξει η συζήτηση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη πρότεινε να ψηφιστεί στο νομοσχέδιο αυτό διάταξη-προσθήκη για την αναστολή πλειστηριασμών για ακόμη δύο χρόνια (έως το 2015) όσο δηλαδή ισχύουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. «Να τεθεί εδώ η ρύθμιση ως ασφαλιστική δικλείδα με προσθήκη στο νομοσχέδιο», είπε, αλλά, προσέθεσε πως αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κλείσει το θέμα με τρόπο που πραγματικά να αποκαθιστά το δίκιο και να καθησυχάζονται οι ανησυχίες των δανειοληπτών.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook