Θρήνος και βαρύ πένθος επικρατεί στην οικογένεια του άτυχου νεαρού πεζοναύτη που έχασε τη ζωη του τόσο άδικα και αναπάντεχα στην εθνική οδο Αθηνών-Λαμίας όταν το όχημα μεταφοράς προσωπικού στο οποίο επέβαινε ανετράπη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο Στάθη Κρόκο.

Εξίσου βαρύ είναι το κλίμα και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και είναι ενδεικτικές τόσο οι δηλώσεις των ανώτατων αξιωματικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όσο και το μήνυμα που έγραψε στο Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούμε τον άδικο χαμό του νεαρού παεζοναύτη» γράφει του ο στρατηγός και συμπληρώνει: «Συλληπητήρια στην οικογένεια του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες και διέταξε τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα να διενεργήσουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα να έχουν εξακριβωθεί πλήρως τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του 20χρονου στρατιώτη ξέσπασε χθες μιλώντας στην τηλεόραση: «Εγώ έχασα το παιδί μου. Κάνω έκκληση να εκπαιδεύετε τους φαντάρους και μην τους βάζετε ανεκπαίδευτους, να χάνονται ζωές. Είμαι περήφανος που έφυγε πάνω σε ένα άρμα γιατί ήταν αληθινός κομάντο».

Δείτε το tweet του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook