Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων διοργάνωσε με επιτυχία για πέμπτη φορά το κύπελλο \”Μάχη της Κρήτης\”. Παράλληλα υπήρξε και αδερφοποίηση ανάμεσα στην Α.Λ.Ξ.Χ. και το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας.

Αναλυτικά το πληρέστατο δελτίο τύπου της Α.Λ.Ξ. Χανίων:

Ρεκόρ συμμετοχών, υψηλό επίπεδο και άρτια διοργάνωση ήταν τα χαρακτηριστικά του 5ου Κυπέλλου «Μάχη της Κρήτης» 2013 . Οι αγώνες διοργανώθηκαν για πέμπτη φορά στα Χανιά από την Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων με συνδιοργανωτή φέτος την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας η οποία εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα κο Δημήτριο Κοντό. Οι αγώνες είχαν ενταχθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητας Χανίων για τον εορτασμό της 72ης επετείου από την ιστορική και μοναδική Μάχη της Κρήτης το Μάιο του 1941.  

Οι αγώνες αφορούσαν στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών από 18 ετών και άνω με ελεύθερη συμμετοχή. Διεξήχθησαν στην αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων το Σάββατο 01 Ιουνίου 2013. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με σαράντα επτά Ξιφομάχους ( εικοσιέξι άνδρες και εικοσιμία γυναίκες) από δεκατρία Σωματεία από Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία. Κορυφαίες  Ξιφομάχοι όπως η 8η Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004 Γιάννα Χρήστου, η Ειρήνη Ντουπίνινα από την Λευκωσία, η Ελευθερία Μιμηγιάννη του Παναθηναϊκού, η Κάτια Κοκότη του Πανελληνίου έδωσαν το παρόν. Στου άνδρες ξεχώρισαν οι Αγαπητός Παπαδημητρίου (τρίτος φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Αδρών) και Γεώργιος Στέφος του Πανελληνίου, οι παλαιοί γνωστοί Πέτρος Τσώκας του Ο.Ξι.Φλώρινας και ο Δημήτρης Φουστανάκης της Α.Λ.Μεσσαράς όπως και  οι  Λειβαδάρος του Πανελληνίου, Δημήτρης Πιτσάκης της Λ.Ε.Α. ο Πέτρος Κόπακας του Θησέα Ηρακλείου, ο Βασίλης Αγγελίδης και ο Θέοδωρος Ενωτιάδης της Λευκωσίας αλλά και ο δικός μας Μιχάλης Κωνσταντινόπουλος.  Αισθητή ήταν η απουσία λόγω τραυματισμού του Αλέξανδρου Κοντογιάννη, (αργυρό μετάλλιο στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ανδρών)

Οι αναμετρήσεις ήταν  συναρπαστικές, το θέαμα μοναδικό και οι θεατές απήλαυσαν αγώνες υψηλού επιπέδου.

Την πρώτη θέση στους Άνδρες και το Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης 2013» κατάκτησε ο Γεώργιος Στέφος του Πανελληνίου που νίκησε με 15/11  σε ένα εντυπωσιακό τελικό το συναθλητή του Αγαπητό Παπαγεωργίου, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Την Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Δημήτρης Φουστανάκης (Α.Λ.Μεσσαράς)και Πέτρος Τσώκας(Ο.Ξι.Φλώρινας).

Στις Γυναίκες το Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης 2013» και το Χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γιάννα Χρήστου του Ο.Ξι.Φλώρινας που νίκησε στον τελικό την Ελευθερία Μιμηγιάννη (Αργυρό μετάλλιο) του Παναθηναϊκού με 15/11. Την Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Ειρήνη Ντουπίνινα του Σ.Ξ.Λευκωσίας και η Ελένη Σκλαβούνου της Κερατέας.

Από τους αθλητές μας που συμμετείχαν στη διοργάνωση την καλύτερη θέση πήρε ο Κωνσταντινόπουλος στους Άνδρες (12η θέση) και στις γυναίκες η Στρατουδάκη (6η θέση).

Τους αγώνες διεύθυναν οι Αρ. Ματσατσίνης (εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Ο.) και οι Μαρία Μανιουδάκη, Φανή Ξαγοραράκη Ελένη Καραγιάννη και Ρίτσα Πήττα.

Ο κος Δημήτριος Κοντός, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κήρυξε την έναρξη των αγώνων και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από το αγωνιστικό όσο και από το οργανωτικό μέρος της εκδήλωσης και ενθουσιασμένος για μια ακόμη φορά από την φιλοξενία. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα Χανιά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης επίσημων βαθμολογούμενων αγώνων Ξιφασκίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013 -2014.

Παράλληλα έγινε και η αδελφοποίηση της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων με το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας. Συνδυασμένο με το Κύπελλο «Μάχη της Κρήτης 2013», αποστολή  αθλητών και αθλητριών με τον Πρόεδρο του Σωματείου κο Θεόδωρο Ενωτιάδη , τη Γραμματέα κα Ρίτσα Πήττα τον Ταμία κο Βασ. Αγγελίδη μια πρωτοποριακή ιδέα για τα δεδομένα της Ξιφασκίας πήρε σάρκα και οστά. Σε μια συγκινητική τελετή σε μια διακοπή των αγώνων οι Πρόεδροι των συλλόγων κος Ιπποκράτης Μανουδάκης και Θεόδωρος Ενωτιάδης υπέγραψαν κοινό πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συνεργασίας μεταξύ της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας.  Στη συνέχεια αγόρια και κορίτσια του Χορευτικού Συλλόγου «Καγιαλές» Ακρωτηριου χόρεψαν κρητικούς χορούς που κατενθουσίασαν τους θεατές.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  και την υπεύθυνη Αθλητισμού – Πολιτισμού – Νεότητας κα Κατερίνα Ζομπανάκη για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά της, στη Διοίκηση και το προσωπικό του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων για την παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων αλλά και σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης που με την έμπρακτη συμπαράστασή τους απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η Χανιώτικη κοινωνία και οι επιχειρήσεις στέκουν δίπλα στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων και ενισχύουν ηθικά αλλά και υλικά την προσπάθεια μας.

Χορηγός Μεταφορών

ΑΝΕΚ LINES

Χορηγοί Διαμονής

Creta Elena Suites

Hotel Kriti

Nefeli Hotel

Akali Hotel

Χορηγοί επικοινωνίας

Flashnews.gr

Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ

ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης

Χανιώτικα Νέα

Υγειονομική κάλυψη

Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ.

Χορευτικό συγκρότημα

Λαογραφικός όμιλος Καγιαλές Ακρωτηρίου και το μουσικό συγκρότημα Μιχάλη Τριανταφύλλου (λύρα) και Μανώλη Χρυσοχεράκη και Νίκου Σταματάκη (λαούτο)

Αλλά και τις επιχειρήσεις

Εργαστήριο Χρυσοτεχνίας Χρήστου Τσιτσιρίδη

Θ. Σχετάκης Α.Ε., Εμπόριο μηχανημάτων & εργαλείων

ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική

Καφεκοπτείο ΑΓΚΟΠ

Καφενείο Ουζερί «Ραχάτι» Κουνουπιδιανά

Πετράκης Βασίλης Πρατήριο υγρών καυσίμων Silk Oil Κουνουπιδιανά

Scripta Γραφικές τέχνες – μακέττες

Image Signs Επιγραφές

Κασιμάτης Α.Ε. Γραφικές Τέχνες Εκτυπώσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook