Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα είναι εκ των συνδιοργανωτών του \”Cretan Union Cup\”, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα με τη γνωστοποίηση αυτού του γεγονότος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΟΧ υπάρχει συνέντευξη του προπονητή του Ομίλου Βασίλη Πολίτη.

Αναλυτικά:

Συνδιοργανωτής του \”Cretan Union Cup\” ο Ι.Ο. Χανίων

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα είναι εκ των συνδιοργανωτών του \”Cretan Union Cup\” που πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη

συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να δηλώνει ότι «πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που στηρίζουμε και πραγματοποιούμε με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού. Μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται να προβάλλει την ιστορία, τον θαλάσσιο πλούτο της Κρήτης, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού. Παράλληλα να αναδείξουμε τον τόπο μας ως ένα ιδανικό ναυταθλητικό προορισμό».

Το \”Cretan Union Cup\” επιδιώκεται να έχει διεθνή χαρακτήρα, με συμμετοχή πληρωμάτων από χώρες του εξωτερικού. Οι αγώνες περιλαμβάνουν πέρασμα και από τους τέσσερις Νομούς του νησιού, ξεκινώντας από τα Χανιά και καταλήγοντας στον Άγιο Νικόλαο, αφού περάσει από Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Γιάννης Παλλήκαρης δήλωσε πως «στους αγώνες αυτούς, που θα προσπαθήσουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, θα πάρουν μέρος και οι 10 Όμιλοι της Κρήτης, αλλά και πολλοί Όμιλοι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, που θα προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη στο εξωτερικό, ενώ ήδη υπάρχουν συμμετοχές από Ιταλία, ΗΠΑ, Κροατία και Ισραήλ».

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων έχει επιφορτιστεί με τις εγγραφές, την καταμέτρηση των σκαφών, τον έλεγχο και την έναρξη του αγώνα με δύο ιστιοδρομίες που θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου των Χανίων τον προσεχή Οκτώβριο.

Συνέντευξη Βασίλης Πολίτης: «Σημαντικές οι επιτυχίες, αλλά σημαντικότερη η συμμετοχή»

Με μεγάλες επιτυχίες εξελίσσεται η αγωνιστική περίοδος για την ομάδα Τριγώνου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, με τα παιδιά να έχουν αποκτήσει πλέον παραστάσεις από σπουδαίες διοργανώσεις που θα τους χρειαστούν στο μέλλον. Σημαντικός παράγοντας αποτελεί οπωσδήποτε ο προπονητής τους Βασίλης Πολίτης, που σε συνέντευξή του αναφέρεται στους στόχους του Τμήματος, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Η φετινή περίοδος εξελίσσεται σε πολύ σημαντική για τον Όμιλο, με σπουδαίες επιτυχίες για την ομάδα Τριγώνου.

Πράγματι. Η αρχή έγινε από πέρσι και φέτος μέσα από σκληρή δουλειά τα παιδιά κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ ότι η προετοιμασία που κάναμε όλο το χειμώνα φάνηκε στους αγώνες.

Ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και στο εξής;

Πλέον έχουμε κάνει μία αρχή. Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν ανέβει επίπεδο και ξέρουν πού βρίσκονται έχοντας δημιουργήσει τις βάσεις. Αυτό που θα κάνουμε, είναι να δουλέψουμε το καλοκαίρι και από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά. 

Θεωρείς ότι στα τρία χρόνια που βρίσκεσαι στον Όμιλο, το επίπεδο των παιδιών, συνολικά, έχει ανέβει;

Βέβαια. Τα παιδιά δεν είχαν εικόνες αλλά με το να συμμετέχουν πλέον σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σε αγώνες έχουν ανέβει πάρα πολύ. Ακόμα είναι στην αρχή όμως.

Αυτά τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν σε σπουδαίοι ιστιοπλόοι στο μέλλον;

Βέβαια. Ειδικά τα συγκεκριμένα παιδιά, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν, μπορούν να γίνουν πάρα πολύ καλοί. Αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά, γενικώς προπόνηση. Εξαρτάται το κάθε παιδί τι χρόνο μπορεί να διαθέσει λόγω των υποχρεώσεων που έχουν με τα σχολεία τους. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν ιστιοπλοΐα, να περνάνε καλά στη θάλασσα και να μπορούν να συνδυάζουν αυτή τους την ασχολία με το σχολείο και τα μαθήματά τους.

Τι αντίκτυπος δημιουργείται από την επιτυχία στο Περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά και από τις πολλές πρώτες θέσεις που καταλαμβάνουν τα παιδιά του Ι.Ο.Χ. σε διασυλλογικούς αγώνες;

Οι επιτυχίες είναι σημαντικές αλλά το σημαντικότερο είναι η συμμετοχή. Το σπουδαιότερο είναι να πηγαίνουμε σε αγώνες όσα περισσότερα παιδιά γίνεται, οργανωμένα, με τις αποστολές μας κτλ. Θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό βήμα που έχουμε κάνει, διότι πέρσι δεν συμμετείχαμε σε όλες αυτές τις διοργανώσεις. Φέτος ήμασταν πιο οργανωμένοι και ο Όμιλος το ίδιο και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Είσαι ευχαριστημένος από τις θέσεις που κατάλαβαν τα παιδιά στο πανελλήνιο;

Βέβαια. Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμμετάσχεις διότι η διαδικασία της πρόκρισης είναι σύνθετη. Και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία. Από εκεί και πέρα τα παιδιά είδαν και μόνα τους πόσο δύσκολα ήταν. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να τα πάμε καλύτερα.

Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιο παιδί να βρεθεί στην Εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια;

Βέβαια. Έχουν όμως πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Σε κάθε κατηγορία έχουν δύο χρόνια να δουλέψουν για να τα καταφέρουν, οπότε, αν γίνει καλή δουλειά, δεν αποκλείεται τίποτα.

Θα παρότρυνες νέα παιδιά να έρθουν στον Όμιλο να μάθουν ιστιοπλοΐα;

Και βέβαια. Είναι σημαντικό τα παιδιά στα Χανιά να γνωρίσουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας έτσι ώστε να περνάνε όμορφα στη θάλασσα. Τα νέα τμήματα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι όπως γίνεται πάντοτε. Για να ξεκινήσει ένα παιδί, χρειάζεται να ξέρει κολύμπι και να είναι άνετο μέσα στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Τι αγώνες ακολουθούν για το Τμήμα;

Σε λίγες μέρες είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα για τα παιδιά των 11 χρονών όπου θα έχουμε δύο συμμετοχές, τον Νίκο Κοζωνάκη και τον Κώστα Γαλαζούλα. Για τον Κώστα θα είναι η πρώτη του φορά και για το Νίκο η δεύτερη. Προφανώς δε γίνεται κάθε φορά που συμμετέχουμε, όπως συνέβη με τον Οδυσσέα (σ.σ. Μάμαλη) να κερδίζουμε (γελάει). Πέρσι όμως ο Νίκος είχε πάει πάρα πολύ καλά τις πρώτες μέρες όντας 30ος στα 200 σκάφη. Την τελευταία όμως μέρα φύσαγε πολύ και τελικά κατετάγη στην 90ή θέση. Φαίνεται πάντως από την προετοιμασία που έχουμε κάνει να είναι σε καλή κατάσταση και τα δύο παιδιά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook