Δραματική αλλαγή των δεδομένων στην αιτία θανάτου δύο γυναικών, μάνας και κόρης, στην Κάρπαθο σημειώνεται μέσω των ευρημάτων της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες είχαν βρεθεί νεκρές στις 30 Μαΐου 2013, μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Όθος.

Η αρχική εκτίμηση των αστυνομικών ήταν ότι η 44χρονη κόρη, που φέρεται να έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, είχε σκοτώσει την 77χρονη μητέρα της και είχε αυτοκτονήσει.

Ωστόσο, η έκθεση του ιατροδικαστή μιλά για εγκληματική ενέργεια σε βάρος των γυναικών.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο χρόνος θανάτου μητέρας και κόρης είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Έθνος, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η 77χρονη είχε χτυπηθεί στο κεφάλι με αμβλύ αντικείμενο, το οποίο δεν βρέθηκε στους χώρους του σπιτιού.

Επιπλέον, στη σορό της κόρης βρέθηκαν σημάδια ξυλοδαρμού και τρία τραύματα από μαχαίρι.

Τα στοιχεία που απέρριψαν το αρχικό σενάριο

Οι μαχαιριές που έπληξαν τους πνεύμονες φέρονται να είναι η αιτία θανάτου της κόρης.

Το γεγονός αυτό ανατρέπει την αρχική θεωρία της Αστυνομίας, η οποία ήθελε την κόρη να έχει αυτοκτονήσει, χρησιμοποιώντας καλώδιο τηλεόρασης για να κρεμαστεί, αφότου σκότωσε τη μητέρα της.

Αυτό που υποψίασε τον ιατροδικαστή και προέβη σε εκτεταμένο έλεγχο ήταν ο εκτιμώμενος χρόνος θανάτου των δύο γυναικών, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά για να έχει προλάβει η 44χρονη να έχει δολοφονήσει τη μητέρα της και μετά να προβεί στην αυτοχειρία.

Συν τοις άλλοις, από τις σορούς των δύο γυναικών προκύπτει ότι προηγήθηκε πάλη αμφότερων των γυναικών, πριν το θάνατό τους.

Η Αστυνομία πλέον εκτιμά ότι έπεσε θύμα στοχευμένου αποπροσανατολισμού και στρέφει αλλού τις έρευνές της για τον εντοπισμό του δράστη, του τρίτου προσώπου που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, αλλά είναι ο υπεύθυνος της δολοφονίας των δύο γυναικών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook