«Κραχ» και στις διακομιδές ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ φοβούνται οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης και μάλιστα ως παρενέργεια της αδυναμίας εφημέρευσης των νοσοκομείων.

Ήδη, κατά τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάστηκε κατακόρυφη αύξηση, κατά 80% των διακομιδών από το νομό Λασιθίου, όπου, όπως είναι γνωστό το μισό σχεδόν μήνα το νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν εφημερεύει. Κάτι που οδηγεί τους φορείς της Ιεράπετρας σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη στην Περιφέρεια.

Οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, το ΕΚΑΒ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί με τα πληρώματα και το στόλο ασθενοφόρων που διαθέτει, στις ανάγκες διακομιδών. Κι αυτό επειδή, αναμένεται αυτές να αυξηθούν δραματικά, εφόσον σταματήσουν να εφημερεύουν σταδιακά κλινικές και στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ρεθύμνου. Αυτό, όπως οι ίδιοι οι γιατροί των νοσοκομείων έχουν προειδοποιήσει θα οδηγήσει σε μαζικές μετακινήσεις ασθενών προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς δε θα μπορούν να γίνονται εισαγωγές σε κλινικές που δε θα μπορούν να εφημερεύουν.

Για τον κίνδυνο αδυναμίας διακομιδών έχει ήδη ενημερωθεί από την τοπική διεύθυνση του ΕΚΑΒ τόσο η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης όσο και οι διοικητές των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook